Børne Qigong


I Kina er der udviklet mange slags dyre Qigong, med fokus på at gavne helbredet. Denne dyre Qigong form passer vældig fint til børn.
Bevægelserne er hentet fra dyreriget. De dyr kineserne studerede og udformede øvelserne efter, med henblik på at styrke krop og sjæl, er ofte: fugl, bjørn, tiger, abe og hjort.

Børne Qigong er sjov og legende, og har samtidig følgende gavnlige effekter for krop og sind:

1. Styrker barnets skelet, led, muskler og sener, og øger cirkulation af Qi og blod.
2. Fremmer hjernens udvikling og modvirker stress og koncentrations problemer
3. Hjælper barnet til at finde indre harmoni med sig selv og naturen
4. Forebygger og hjælper ved astma, allergi, fordøjelsesproblemer, dårligt syn, træthed, hjerte- problemer, gigt, hyperaktivitet – og meget andet.
5. Ved denne Qigong helse træning kan barnet opnå en følelse af frihed og glæde.

FUGLEN
Fuglens bevægelser styrker hjerte og blodcirkulation.

BJØRNEN
Bjørnens bevægelser styrker nyrer, skelet (specielt i ryggen) knoglemarv og hjerne. Bevægelserne modvirker overvægt og ubalancer i kroppen og giver udøveren øget styrke og livsenergi.

TIGEREN
Tigerens bevægelser styrker lunger og bryst område. Tigerens bevægelser styrker immun systemet, åndedrættet og ilttilførselen.
Tigeren er konge over alle dyr. Den bevæger sig hurtigt og elegant, og dens hvæs kommer kraftfuldt.

ABEN
Ifølge TKM (traditionel kinesisk medicin) styrker abens bevægelser leveren. Leveren har forbindelse til vores øjne og også til sener og led.
Aben er meget klog. Den har et intelligent og hurtigt blik, hopper fra træ til træ med stor præcision. Abens sener er bløde og flexible. Abens syn er meget skarpt.

HJORTEN
Ifølge TKM styrker hjortens bevægelser mave og milt, styrker muskler og forbedrer kroppens evne til at optage næringsstoffer.

børne Qigong 3