Qigong

Medicinsk Qigong er en af grundpillerne i Traditionel Kinesisk Medicin, TKM, og er et helsesystem med 5000 år gamle rødder tilbage til datidens Kina, hvor principperne opstod i en blanding af filosofi og medicin. Metoden bygger på de samme principper som akupunktur: at livsenergien løber i baner, meridianer, gennem kroppen. Ved at træne Qigong løses op for blokeringer i energisystemet.

Biyun metoden er grundlagt af Grandmaster Fan Xiulan, kinesisk læge og professor i Medicinsk Qigong. Hun er grundlægger af, og var en årrække leder af et anerkendt sundhedsinstitut nær Beijing. I 2010 åbnede Biyunakademiet et helsecenter i stockholm, hvorfra der tilbydes foredrag, kurser, behandlinger mm. Metoden har (foruden i Kina) stor udbredelse i Sverige, hvor den dyrkes af over 100.000 mennesker. Her anvendes den i stigende grad i sundhedssektoren på grund af dokumenterede gode resultater.

Biyun metoden er både forebyggende og helbredende.
Metoden fremmer kroppens egen evne til at helbrede og regenerere sig selv. Regelmæssig træning udrenser og genopbygger kroppen på et dybere plan. Immunforsvaret styrkes, – led, muskler, knogler og kredsløb styrkes. Træningen er et kraftfuldt redskab til at modvirke og helbrede stresstilstande. Metoden har påvist gavnlig effekt ved akutte såvel som kroniske sygdomme.

Biyun Metodens opbygning
Jichu Gong, grundtræning
Grundtræningen består af enkle øvelser som udføres stående i meditativt tempo. Øvelserne er bløde og organiske og kan udføres af alle. Metoden anvender bevidst koncentration i en systematisk gennemgang af den fysiske krop. På ca. 12 timer læres grundformen, Jichu Gong, hvorefter man kan træne selv ved hjælp af guidet CD og kompendium.

Dong Gong, trin 2
Ligesom Jichu Gong består denne form af en serie øvelser som udføres til guidet CD. Dong Gong er metoden til at bevæge og tilføre livsenergi. Evnen til at optage livskraft og opnå balance og ligevægt i krop og sjæl øges. Det er en træning der går dybt, og som øger den positive helbredseffekt man oplever ved at træne grundtræningen regelmæssigt.

De 5 elementers Qi Gong, trin 3
Træningen udføres i overensstemmelse med principperne i de fem elementer og eleven udvikler sin egen personlige Qigong.

Kurser for specielle grupper
Børne Qigong
Fredskraftens Qigong for unge
Senior qigong
Kvindens Qigong
Delfinkraftens Qigong

Kurser i TKM, Traditionel Kinesisk Medicin
1. TKM – introduktion til de grundlæggende teorier
2. Tuina – kinesisk massage
3. Ørediagnostik og behandling
4. Ernæringslære – mad som medicin
5. Akupressur – grundlæggende teori og praksis
6. Håndzoneterapi
7. Tunge – og hånddiagnostik
8. Urtemedicin
9. Stenarternes energi og helseeffekter ifølge kinesisk visdom